Afbeelding

ZVS/Bodemflex stelt 3e plek veilig na zege op SC Olympic

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - Na een wat zenuwachtige eerste helft speelde ZVS een goede tweede en maakte daarin het verschil en versloeg SC Olympic met 6-2. Door de zege heeft ZVS in ieder geval de 3e plaats veiliggesteld, maar de nacompetitie is nog niet helemaal binnen.

In een aardig gevuld Theereheide kon ZVS deze avond in ieder geval Olympic uitschakelen wat de nacompetitie betreft. Door een aantal last-minute afmeldingen maakte deze avond Ramon Dekkers zijn debuut. In de winterstop gekomen, maar vanavond dus pas zijn officiële debuut. Hij was het ook die de eerste de beste kans kreeg. Tot 2x toe stuitte hij op doelman Abdul Aydinli. In de 11e minuut leidde een counter tot de 0-1. Adem Kocak werd vrijgezet voor Dennis Kapteijns en het doelpunt was een feit. Sjoerd van Lokven leek daarna voor de 1-1 te zorgen, maar Aydinli hield de inzet er wonderbaarlijk uit.

Olympic kreeg vervolgens de beste kansen op 0-2. Dennis redde binnen enkele seconden op inzetten van Gwensley Johannes en Aaron van Leer. Tyronne Martina stiftte vrij voor Dennis over en Joey Jejanan knalde nog vol tegen de paal.

Toch was de start van ZVS van de tweede helft goed en dat leidde ook tot de nodige kansen. De grootste was voor Ramon die z’n achterwaartse kopbal gered zag worden. Pas 7 minuten na rust wist ZVS de gelijkmaker op het bord te krijgen. Martin de Laat vond uit een vrije trap het gaatje; 1-1. Een minuut later brak Yusuf Ogutcu door, bediende Sjoerd, die van dichtbij ingleed; 2-1.

ZVS had de wedstrijd nu ook in de score omgedraaid en waar hij eerst nog voorlangs schoot, was na precies 30 minuten spelen alsnog raak voor Yusuf. Op aangeven van Sjoerd schoot hij zn eerste officiële treffer in Theereheide in de touwen; 3-1. Met nog 7 minuten te gaan leek ZVS het duel te beslissen. Na een actie en voorzet van Boyd van Dijk tikte Sjoerd van dichtbij de 4-1 binnen.

Toch deed Olympic al snel wat terug. Yasin Erdal verraste vriend en vijand met een fraai afstandsschot dat onderkant lat binnenviel; 4-2. Het leek weer spannend te worden, maar een minuut later verdiende ZVS een strafschop nadat Sjoerd door van Leer werd neergelegd. Martin benutte de strafschop en bracht de marge weer op 3; 5-2.

Met nog 2 minuten te gaan het slotakkoord. Matthijs Bezem kreeg ruimte om te schieten en deed dat ook. De bal leek naast te gaan, maar Ramon dacht; als ik er nog een voet tegen kan zetten, zou het misschien toch nog een doelpunt kunnen worden, en zo geschiedde, ook Ramon scoort bij zn debuut voor ZVS: 6-2.

Zo boekte ZVS op basis van een sterke tweede helft een verdiende zege. De nacompetitie is nog niet helemaal zeker. Het addertje onder het gras heet Botafogo. De 2e periode heeft ZVS niet in eigen hand. Heracles Almelo wel. Als dat de laatste 2 duels wint, wint Heracles de 2e periode en gaat ZVS als hoogste in de rangschikking zonder periode de nacompetitie in. Als Heracles volgende week zou verliezen, komt Botafogo in beeld. En aangezien Botafogo op 1 punt volgt is het sowieso belangrijk die ook in de periodestand voor te blijven en dat heeft ZVS zelf wél in de hand. De laatste competitiewedstrijd is op 3 mei in Nijmegen tegen Morado CF. (Advertorial)