Martin Nooijen (l) en Bjorn Kastelijn
Martin Nooijen (l) en Bjorn Kastelijn

Lokaal 7: Studio BMR

Nieuws

SINT-MICHIELSGESTEL - Bjorn Kastelijn en Martin Nooijen zijn weer back in business. Na een afwezigheid van enkele maanden starten zij weer met hun programma BMR. ,,We hebben er zin in en hebben weer heel wat inspiratie opgedaan”, aldus de programmamakers. Sinds vele jaren brengt Lokaal 7 het programma BMR al.

Radiomakers Bjorn en Martin doken jaren geleden voor het eerst de studio in om een uur durend programma te maken voor zichzelf. De werktitel was “lallen, kwallen en een goei stukske meziek”. Wat schetste hun verbazing na de uitzending? Ze kregen een mail van de programmastaf of er een vervolg op kon komen. Na overleg met de programmastaf stemden de programmamakers er in toe het programma te gaan maken, maar ze moesten wel denken aan een nieuwe programmanaam, want “lallen, kwallen en een goei stukske meziek” werd niet geschikt bevonden. 

Na een kortstondig overleg was de nieuwe naam ‘Studio BMR’ een feit. Studio BMR staat voor Studio Bjorn & Martin Radio. Dit radioprogramma is  wekelijks terugkerend en voorzien van nieuws, roddels, onzin en achterklap maar vooral  goede muziek. Radio DJ’s Martin en Bjorn maken elke week een nieuw programma waarvan ze hopen dat de luisteraars er met net zoveel plezier naar luisteren dan dat zij het programma maken en samenstellen.

De muziek van het programma is van Nederlandstalig tot Hardrock en alles wat er tussen ligt. Het nieuws dat ze brengen loopt uiteen van actueel nieuws vaak met een kwinkslag naar nieuws dat iedereen aan het denken zet. ,,Hier koppelen we vaak een bijpassend stukje muziek aan. Verder hebben we iedere week een muzikaal intermezzo dat begint met de zevenklapper van die week aangevuld met een Duitse plaat en daarna een plaat van de artiest die we op dat moment wekelijks laten voorbij komen”, aldus de radiomakers.

In het tweede deel van het programma kijken Bjorn en Martin terug naar het nieuws dat actueel was op die datum in het verleden, ook hierbij proberen ze passende muziek bij te vinden. Het uur vliegt iedere week weer voorbij. Luister ook eens naar het programma op zaterdag va 19.00 tot 20.00 uur en woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether 107.4FM of digitaal via de website www.Lokaal7.nl en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist op de website.

Lees ook